Skip Navigation
 


Ik wil DREADS!

Hier ben je dan, op zoek naar iemand die dreads voor je kan zetten. Waarschijnlijk heb je al veel rond geneusd en je laten informeren over het hebben van ECHTE DREADLOCKS. Echte dreads laten zetten is niet iets wat  je van de één op de andere dag doet. De meeste mensen lopen al een tijdje rond met het idee en gaan uiteindelijk op zoek naar iemand die al vaker dreads heeft gezet. Want.......dreads groeien nog steeds niet vanzelf. Als je maanden lang je haren niet kamt en wast, krijg je niet opeens vanzelf prachtige dreads. Nee, het wordt één grote vieze klittenboel. En dat lijkt nou niet bepaald op echte dreads.

 

Ik kan dreads bij je zetten van je eigen natuurlijke haar. Ik zet beslist GEEN nep dreads. Nu niet en nooit niet. Dus wil je tijdelijke dreads, moet je echt iemand anders zoeken. Wil je mooie stevige dreads van je eigen haar, dan ben je bij mij aan het goede adres!

 

Hoe ga ik de dreads zetten? In eerste instantie vertel je of je dikke of dunne dreads wilt. Vervolgens verdeel ik je haar dmv elastiekjes.  Vervolgens bewerk ik ze dmv een 'gecombineerde' techniek. Haken, touperen, en scheuren. Dit is een fijne techniek omdat de dreads al gelijk vrij stevig zijn. De mooiste dreads krijg je door Moedertje Tijd. Na verloop van tijd gaan je dreads nl vervilten en daar worden ze het mooiste van!

 

Nadat je dreads klaar zijn kan ik er eventueel wat wax in doen. Dat is soms in het begin wel fijn. Dit doen we gewoon in overleg.

De reden dat ik niet met permanent vloeistof werk is dat ze dan de eerste maanden niet erg stevig zijn en je haren sneller los laten. Bovendien is een chemische behandeling niet bevordelijk voor de kwaliteit van je haar.

 

Uiteraard krijg je van mij nog wat A4-tjes mee met verzorgingstips etc.

 

Vóór het zetten van dreads:

 

Belangrijk is om je haar ruim van te voren met zeep of afwasmiddel te wassen. Dat haalt een beetje de natuurlijke vetlaag van je haar af. Daardoor is het makkelijker om je haar te dreaden.  Dus....elke keer dat je je haren wast, niet met een gewone shampoo wassen, maar met zeep of afwasmiddel!

Gewoon niet lief zijn voor je haren!

 

Ben je er helemaal zeker van dat je echte dreads wilt?? Mail me dan en we maken een afspraak. Ik kan van maandag t/m zaterdag. ( als ik geen afspraken heb uiteraard) Ik begin het liefste om een uur of  9, omdat het zetten van dreads gemiddeld zo'n 6-8 uur duurt. Neem dus gerust een boek/tijdschrift of dvd mee! Voor koffie en thee etc. wordt gezorgd! Ik zet de dreads alleen bij mij thuis. Ik rij dus echt nergens heen. Dit omdat ik twee kids heb.

 

Nog even dit voor de duidelijkheid: Sommige mensen denken dat het hebben van dreads een makkelijk kapsel is. Geen haren kammen, je hoeft er niets aan te doen etc. Haren kammen hoeft inderdaad niet meer,  maar......als je een makkelijk kapsel wilt, kan je beter geen dreads nemen. Dreadlocks vergen zeker wel wat onderhoud. Zeker in de begin fase.  Er gaan vaak haren los zitten en die moet je er weer netjes in werken (dat leer ik je allemaal) . Ook de uitgroei moet je bijwerken. Dreads moet je dus alleen nemen als je het ECHT ECHT heel graag wilt. Qua lengte lever je in eerste instantie ook in. Je haar wordt er een stuk korter van. Maar geen nood, dat groeit wel weer.  Ik zet dit er allemaal even bij, zodat je echt weet waar je aan begint. Het is absoluut geen "gemakskapsel".
p.s: het laten zetten van dreads kan pijnlijk zijn, omdat er veel aan je hoofdhuid 'geplukt en geknoopt' wordt.  Wat mij opgevallen is, is dat meiden/vrouwen er veel beter tegen kunnen dan jongens/mannen. Omdat sommige klanten de pijn van te voren niet hadden verwacht, wil ik het er bij deze toch bij vermelden: HET LATEN ZETTEN VAN DREADS IS NIET GEHEEL PIJNLOOS !!!!!! ( maar niet iedereen heeft er evenveel last van, hoor! Tot nu toe heeft iedereen het overleeft en zijn het over het algemeen alleen de mannen die piepen, hahahaha! )